Dubbla veterinärbesök, födelsedagskalas och nya inackorderingar

I torsdags fick vi två nya inackorderingar, welsh mountin stoet Molstabergs Colombine och PRE valacken Ciro, de ska bo hos oss till mars medans matte är på Hawaii i jobbet (med minus 23 i termomentern i lördags kan man fundera om man valt rätt jobb…).

Fredagen var Tindras födelsedag och vi hann med lite tårta innan hon åkte till dagis och vi fick besök av Anna-Lena Hellqvist från Distriktsveterinärerna i Fjärdhundra. Började med därktighetsundersökning av Cittadella, hon hade tvillingar i sommras där veterinären klämde den ena, vid 45-dygnskontrollen såg vi inget hjärtljud på den kvarvarande, men då det var försent att betäcka om så har vi avvakta med att kolla henne igen, tyvärr var hon inte dräktig.

Efter Cittadella blev det veterinärbesiktning på en av våra uppstallade där matte ville höja försäkringen innan vi avslutade med att kontrollera tänderna på 3-åringarna. Passar på att kolla dem nu under vintervilan innan det är dags att börja förbereda för 3-årstestet.

Lagom tills vi var klara med tänderna så kom nästa veterinär, Champis ägare Lennart Nilsfors. Så nu är alla fjolårsfölen färdiga med sin grundvaccinering och några av de äldre fick sin årliga dos mot botulism.

Lördag då var det 4-årskalas

En ponnytårta så klart!

Idag har det varit strålande vinterväder, soligt och 3-4 minusgrader. Både vi och hästarna har njutit av vädret. Tog en runda med kameran. Bilderna hittar ni här: vinterbilder!

På eftermiddagen kom Hanna och döttrarna och hämtade hem Deweiss hingstföl Best Choise. Nu hoppas vi han håller sig under ponnymåttet så kommer det bli en super fin tävlingsponny om några år!

Ett säkert vårtecken är att det börjar planeras för sommarbete. Vi har några bokade och några som ska komma och titta under veckan. Behöver ni sommarebete för i förstahand avelsston eller unghästar så är ni välkommna att höra av er, vi har plats för ett gäng till både inackorderingar och till betet i sommar.

Det här inlägget postades i Hästar, Jan-Ers. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *