Med hopp om vår

Idag har vi haft strålande solsken och flera plusgrader i solen, värre i skuggan, snön droppar från taken och hästarna fäller vinterpäls i mängder. Det finns hopp om vår! På Ekeby har även första lammen kommit yttligare ett säkert vårtecken.

Sedan sist har vi hunnit med en sväng till Segersta och lämnat Tompa för lite trimning hos Mads, allt går bra så han kommer snart tillbaka igen om han inte blir såld innan. Även Highlight och Donatello ska snart åka iväg för förberedelser för 3-årstest. Dessa är också till salu.

I fredags var Lennart här och vaccinerade igen, nu är alla grundvaccinerade mot botulism och stona som ska föla har fått påfyllning av stelkramp.

Annars går hjärnan på högvarv vad det gäller hingstfunderingar får se var vi landar när det är dags att seminera. Måste börja med att bestämma vilka ston som ska semineras. Dolores och Aniara ska semineras bara årets fölningar går bra och Deweiss och Nouvelle. Sen är det Fabina och Cittadella som antingen ska ridas eller semineras. Ellinor är super nöjd med Cittadella så lutar nog åt at hon ska ridas iallafall.

Förra helgen var Magnus lillasyster Michaela här med kameran, blev lite bilder även om vädret då inte var lite trevligt som idag.

 

Det här inlägget postades i Bilder, Ekeby, Hästar, Jan-Ers. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Med hopp om vår

  1. Agneta skriver:

    Det verkar nästan som hästarna drabbats av vårkänslor 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *