Hästinventering

Populärt med inventeringar vid årsskiftet så får försöka få ihop en liten hästinventering. Idagsläget har vi 26 hästar på gården varav 15 är stuteriets och 11 är uppstallade. Dessa är fördelade på 9 avelsston varav 6 är dräktiga, 7 fjolårsföl, 4 st 2-åringar, 4 st 3-åringar och 2 ponnyer.

Kortare presentation och sammanfattning för våra egna, vad de roade sig med 2012 och hur planen ser ut för 2013. Tar dem i ålders ordning, äldst först.

Nouvelle f-94 e Magritte – Good Future – Kaliber
Fölade 29 april ett hingstföl e Floricello, Florican af Ekeby. Vi tyckte hon hade känts lite hängig under vintern, släppt ifrån sig rollen som ledarsto och allmänt avslagen, så vi betäckte inte om henne. Nu är hon mkt frächsare och kör med de andra ute i lösdriften så fortsätter hon vara pigg så försöker vi seminera om med Floricello till våren.

Deweiss f-98 e D-Day – Rex – Falstaff
Köptes in i september som Saras ridhäst, men bara några veckor efter att vi köpt henne så blev hennes son 3a i finalen på Breeders, så det blir betäckning till våren, de bästa stona ska vara i avelsboxen. Med sig hit har hon ett hingstföl e ridponnyhingst som ska åka tillbaka till sin ägare efter avvänjning. Men med det sagt som kommer hon även att användas som ridhäst tills hon blir för tjock.

Ginella f-98 e Don Gregory – Rubinstein I – Inschallah x
Seminerades med Blue Hors Zack och tog sig på andra försöket, beräknad i slutet av april 2013. Har tyvärr fått skimmelcancer och kommer ej betäckas om.

Kompis f-98 okänd härstammning
Kom till oss i februari som Tindras ponny och uppfostrare till unghingstarna. Sköter båda uppgifterna med bravur även om han som alla ponnyer måste busa till det lite ibland. Har hunnit med att åka på löshoppning, barnridning och andra upptåg och planen ser den samma ut för 2013.

Dolores f-02 e Don Frederico – Weltmeyer – Marco Polo
Fölade 17 mars ett hingstföl e Homme d’Hunneur, Herkules af Ekeby, hennes första föl. Seminerades om med Zuidenwind, beräknad fölning i slutet av mars 2013. Stamboksfördes med 38p. Går allt bara bra med fölningen ska hon semineras om 2013.

Aniara f-03 e Akribori – Edinburg – Maraton
Kom hem från tävlingsbanan i februari och seminerades med Don Romantic, tog sig på första försöket och är beräknad i slutet av mars. Ska semineras om bara allt går bra med fölningen. Hennes tidigare avkomma Maximus af Ekeby debuterade på dressyrbanan med seger i första starten.

Cittadella f-06 e Rotspon u Chinella xx e Atlantic Boy xx – Rebell Fortuna xx
Fick ett stoföl e Don Romantic, Casablanca af Ekeby. Seminerades Carlton Hill VDL, tog sig på andra försöket och då var det tvillningar, duktig veterinär lyckades klämma den ena. Beräknad i början av juni, ska semineras om.

Fabina af Ekeby f-09 e Blue Hors Zack u Fabienne ELIT e Bernstein – Chagall
Tillbringade våren hos Stall Deijfen med vidareutbildning inför 3-årstest. Gjorde ett bra 3-årstest utan att nå de högre poängen. Seminerades med Carlton Hill VDL och är beräknad i slutet av april. Hittar vi en lämplig ryttare ska hon ut i sporten efter att fölungen av avvand. Annars får hon stå kvar i avelsboxen förutsatt att hon lämnar bra och är en bra mamma.

Donatello af Ekeby f-10 e Dionysos u Nouvelle e Magritte – Good Future
Var två vändor till Ekbäckes Stuteri en månad i början av året och 2 månader under hösten för inridning. Till våren väntar vidareutbildning och 3-årstest. Han är TILL SALU.

Highlight af Ekeby f-10 e Highcruiser u Ginella e Don Gregory – Rubinstein I
Var två månader under hösten hos Stall Deijfen för inridning. Till våren väntar vidareutbildning och 3-årstest. TILL SALU.

Bellmondo af Ekeby f-11 e Bellagio u Ginella e Don Gregory – Rubinstein I
Var skadad som föl och vi var lite oroliga hur han skulle hålla ihop men har varit helt fräsch hela året så nu hoppas vi han fortsätter så, då blir det inridning till hösten.

Corinth af Ekeby f-11 e Firenze u Cittadella e Rotspon – Atlantic Boy xx
Har fått prova på löshoppning under hösten och det gjorde hon mkt väl. Blir lite mer löshoppning under våren och sedan inridning till hösten. TILL SALU.

Fabiana af Ekeby f-11 e Don Romantic u Fabienne e Bernstein – Chagall
Samma upplägg som för Corinth, men hon är inte till salu, Fabiennes sista föl och hon stannar hos oss som blivande avelssto.

Herkuels af Ekeby f-12 e Homme d’Honneur u Dolores e Don Frederico – Weltmeyer
Fick 47 p och klass 1 som föl. Planen för 2013 är bara att ha det kul med polarna ev prova på lite löshoppning till hösten. TILL SALU.

Casablanca af Ekeby f-2012 e Don Romantic u Cittadella e Rotspon – Atlantic Boy xx
Fick också 47 p som föl och var bästa stoföl vid championatet i Dalarna. Samma upplägg som för Herkules. TILL SALU.

Följande hästar är inte kvar i stallet men har varit med under delar av 2012:

Fabienne ELIT f-92 e Bernstein – Chagall – Piaff
Blev väldigt knackig i början av året så fick somna in på Ekeby istället för att flytta med oss till Jan-Ers, ett fantastiskt sto som var värd ett värdigt avslut. Vi har sparat 2 döttrar som får föra hennes gener vidare.

Florican af Ekeby f-12 e Florican u Nouvelle e Magritte – Good Future
Fick 50 p och blev fölchampion i Dalarna, vid riksfölet blev han 4e bästa gångartsföl. Såldes till Susanna Engström och flyttade i november, rapporterna från hans nya hem säger att allt går bra!

Det var lite kort om alla våra hästar. Vi återkommer som vanligt med en längre samanfattning av som hände på gårdarna under 2012 senare.

Det här inlägget postades i Hästar, Jan-Ers. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *