Hästinventering 2013-2014

Vi var jätte dåliga på att blogga 2013, får försöka bli bättre 2014. Förra årsskiftet gjorde vi en lite sammanfattning av våra hästar, tänkte försöka oss på samma sak i år.

Vi har i dagsläget 33 hästar på gården varav 12 är stuteriets egna, vi har även 4 som är borta och rids samt Gizella som ej flyttat hem ännu. Av dessa 33 är det 13 avelsston varav 11 är dräktiga, 8 nyblivna ettåringar, 5 tvååringar, 3 treåringar och 1 fyraåring samt 2 ponnyer och en 8-årig valack.

Kortare presentation och sammanfattning för våra egna, vad de roade sig med 2013 och hur planen ser ut för 2014. Tar dem i ålders ordning, äldst först.

Nouvelle f-94 e Magritte – Good Future – Kaliber
Har haft ett lugnt 2013 seminerades med Don Primus och tog sig med tvillingar på första brunsten, duktig veterinär lyckades klämma den ena och beräknad fölning är 22 april.

Deweiss f-98 e D-Day – Rex – Falstaff
Har även hon haft ett lugnt år. Tog sig på första brunsten med Don Primus beräknad fölning 6 april. Går allt bara bra med fölningen ska hon betäckas om. Hennes tidigare avkomma Silenzio, e Silvano, kom 2a i breedersfinalen för 7-åringar och debuterade Intermédiaire I med placering.

Kompis f-98 okänd härstammning
Tindras ponny och uppfostrare till unghingstarna. Sköter båda uppgifterna med bravur även om han som alla ponnyer måste busa till det lite ibland. Har hunnit med att åka på löshoppning, barnridning och andra upptåg och planen ser den samma ut för 2014.

Dolores f-02 e Don Frederico – Weltmeyer – Marco Polo
Fölade 1 april ute i snön, ett stoföl e Zuidenwind, Driva af Ekeby. Skulle semineras med San Amour men han var fullbokad när hon var klar för semin, så var även andrahandsvalet Bordeaux så det blev Don Primus även för henne, beräknad fölning 6 april. Går allt bra med fölningen ska hon semineras om.

Aniara f-03 e Akribori – Edinburg – Maraton
Fick en dotter efter Don Romantic, Ambra af Ekeby, det är få ston som lyser så mkt ”moderskärlek” som Aniara. Seminerades med Bretton Woods och tog sig på första försöket, tyvärr var hon tom på 90 dygn. Ska semineras till våren. Hennes tidigare avkomma Maximus af Ekeby, e Metall, fortsatte sopa banan med konkurrenterna på dressyrtävlingarna, fortfarande inte en enda start utan placering.

Cittadella f-06 e Rotspon u Chinella xx e Atlantic Boy xx – Rebell Fortuna xx
Sattes igång i början av året och har startat några pay and jump/ride under sommaren/hösten. Är nu hos Jennie Melin i Uppsala och vi hoppas se dem på dressyrbanorna till våren.

Fabina af Ekeby f-09 e Blue Hors Zack u Fabienne ELIT e Bernstein – Chagall
Fick sin första avkomma sista april, Fabrina af Ekeby e Carlton Hill VDL. Var en duktig mamma. Åreta stora äventyr blev elitfölauktionen på Flyinge, trotts att Fabina själv bara är 4 år så gick resa på 8 timmar, övernattning borta och visning strålande. Visades även exteriört i samband med fölmönstringen och blev belönad med 2 prestationsstjärnor. Är nu under igångsättning hos Renée och Johan på Ekbäckens Stuteri och matchas mot 4-årschampionatet nästa år.

Gizella af Ekeby f -09 e Okeanos u Ginella e Don Gregory – Rubinstein I
Köpte vi tillbaka under året har dock inte kommit hem till oss än. Fick sin första avkomma och seminerades om först med Tailormade Attention med det tog sig inte så det blev hingstbyte till Shooting Star och då tog hon sig, beräknad fölning 2 juli. Ev betäcker vi om, beror på hur fölningen går samt när hon fölar, vill ej ha för sena fölningar.

Donatello af Ekeby f-10 e Dionysos u Nouvelle e Magritte – Good Future
Var till Ekbäckes Stuteri i våras för vidareutbildning och visning på 3-årstest. Visades på Strömsholm i början av maj, genomförde visningen på ett bra sätt utan att få några topp poäng. Efter ett lång sommarbete har vi under hösten kört honom till Uppsala för ridning och där emellan jobbat honom får marken här hemma. Till våren väntar vidareutbildning och satsning mot 4-årschampionatet. Han är TILL SALU.

Highlight af Ekeby f-10 e Highcruiser u Ginella e Don Gregory – Rubinstein I
Var under våren hos Stall Deijfen för vidareutbildning och visning på 3-årstestet. Efter betet har han varit hos Mariah Enocsson Pålebo i Dalarna för vidareutbildning. Till våren väntar matchning mot 4-årschmapionatet. TILL SALU.

Bellmondo af Ekeby f-11 e Bellagio u Ginella e Don Gregory – Rubinstein I
Var skadad som föl och vi var lite oroliga hur han skulle hålla ihop men har varit helt fräsch hela året och inridningen gick som en dans. Nu har han vintervila och sedan väntar matchning mot 3-årstest till våren. TILL SALU

Corinth af Ekeby f-11 e Firenze u Cittadella e Rotspon – Atlantic Boy xx
Är inriden och löshoppad och har nu vintervila innan vidare matchning mot 3-årstestet. Hon är till salu så planen är inte att betäcka, men är hon inte såld och får diplom får vi väl se… TILL SALU.

Fabiana af Ekeby f-11 e Don Romantic u Fabienne e Bernstein – Chagall
Samma upplägg som för Corinth, men hon är inte till salu, Fabiennes sista föl och hon stannar hos oss som blivande avelssto.

Herkuels af Ekeby f-12 e Homme d’Honneur u Dolores e Don Frederico – Weltmeyer
Kastrerades i våras och har efter ett långt bete provat på lite löshoppning i höst, det gör han bra. Tillbringar vintern på lösdrift med kompisarna nästa höst väntar inridning. TILL SALU.

Casablanca af Ekeby f-12 e Don Romantic u Cittadella e Rotspon – Atlantic Boy xx
Samma upplägg som för Herkules. TILL SALU.

Driva af Ekeby f-13 e Zuidenwind u Dolores e Don Frederico – Weltmeyer
Fick 48p på fölmönstringen och kvalade till riksfölet, vi var dock på bröllop den helgen så kunde ej visa henne där. TILL SALU

Zolo af Ekeby f-13 e Blue Hors Zack u Ginella e Don Gregory – Rubinstein
Ej visad på fölmönstring då hans mamma inte var helt fräsch. Planen för 2014 är ett långt hingstbete och sedan rådgivande bedömning till hösten. TILL SALU

Följande hästar är inte kvar i vår ägo men har varit med under delar av 2013:

Ginella f-98 e Don Gregory – Rubinstein I – Inschallah x
Fick ett hingstföl e Blue Hors Zack, Zolo af Ekeby. Tyvärr fick hon avsluta sina dagar i slutet av året pga skimmelcancer.

Ambra af Ekeby f-13 e Blue Hors Don Romantic u Aniara e Akribori – Edinburg
Såldes till Mariah Enocsson Pålebo som tränade Aniara under flera år. Fick klass 1 på fölmönstringen. Står fortfarande kvar hos oss så vi kan gosa med henne ett tag till.

Fabrina af Ekeby f-13 e Carlton Hill VDL u Fabina af Ekeby e Blue Hors Zack – Bernstein
Fabinas förstfödda, blev uttagen till Elitfölauktionen på Flyinge och såldes där till Christel Olsson. Blev även klass 1 på fölmönstringen. Flyttade till Skåne i slutet av året och rapporterna därifrån säger att allt går bra.

Det var lite kort om alla våra hästar. Är ni intresserade av någon av de som är till salu eller de väntade fölen så är ni varmt välkomna att höra av er.

Det här inlägget postades i Hästar, Jan-Ers. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hästinventering 2013-2014

 1. Maria skriver:

  Hej!
  Kan ni inte skriva ut priserna på saluhästarna? Tack på förhand/Maria

  • Sara skriver:

   Hej Maria,
   priserna ändras efter att hästarna utbildas så hör gärna av dig om vem eller vilka du är intresserad av så berättar vi mer om just dem. Priserna ligger mellan 50 och 100 000 inkl moms.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *