Driva af Ekeby

Dolores hade vaxproppar på söndagmorgonen och höll oss vakna större delen av natten mellan söndag och måndag med att vanka runt i boxen och lyfta på svansen. Men framåt morgonen lugnade hon ner sig och var mkt bestämd om att hon skulle också ut i hagen. För säkerhet skull så släppte vi inte ut henne i stoflocken utan hon och Aniara fick gå i varsin padock som vi ser från huset. Vi äter frukost och håller koll på damerna genom fönstret men de står och solar och verkar nöjda med livet. Då Magnus tittar ut och utbrister Dolores fölar! När vi kommer ut har hon redan lagt sig ner och två hovar och en mule är ute, så inte läge att försöka få in henne i stallet. Vi laddade upp med haddukar och filtar ute i hagen och hjälpte till att lirka ut fölis som inte riktigt hade roterat hela varvet runt utan försökte komma ut liggandes på sidan istället för på magen.

Helt ny i världen!

Väl ute hjälpte vi till att torka och lindande in både mamma och dotter i filtar så fick de liggan en stund så navelsträngen inte går av innan det blev att åka skottkärra in till värmen i stallet. Lilla damen tyckte dock att skottkärra det var under hennes värdighet och vi fick hålla kvar henne där så hon inte hoppade ur på vägen in.

Inne i värmen och äter nappflaska.

Ute med mamma ca 5 timmar gammal.

Namnet blir Driva af Ekeby, är man född i en snödriva så…. Till skillnad från storebror Herkules som har bläs och höga strumpor runt om så är Driva helt brun med bara lite vitt på ett framben.

Det här inlägget postades i Hästar, Jan-Ers och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Driva af Ekeby

  1. Agneta skriver:

    Vad skönt att allt verkar ha gått bra! Driva var ett fint och passande namn till den där lilla tösen! Grattis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *