Fullt ös i helgen

I helgen har det varit fullfart. Började i torsdags med att lastbilen som skulle leverera gödningen ringde, vägen upp till oss hade en begränsning på 4,5 ton, det klarade de inte av. Så måste lasta av i Sätra Brunn, här har vi traktor men ingen vagn, så Anders fick ta och komma från Ekeby med traktor och kärra. Vallfröt det hamnade i Ekeby från början, inte lätt för åkerierna när samma person beställer till flera gårdar. Vallfröt var dock inte större mängd än att det gick att köra hit med bil. Fabina var på Strömsholm på genrep inför 3-årstestet, gick bra men verkade inte helt nöjd med underlaget i ridhuset…

Fredag ringde de från Lövsta, Dolores var klar så blev en tur dit på eftermiddagen. Passade på att säga hej till Aniara och Ginella också.

Lördagen ägnade vi åt att riva upp staket mellan unghästarnas lösdriftshagar som nu är upplöjda och omsådda. Ungstona har flyttat till lilla lösdriften. Grabbarna har fölstonas stora lösdrift.

Natten mellan lördag och söndag var vi uppe iom att Nouvelle fölade. Söndagen gick sedan till att sprida gödning på alla beten och vallar. Fick rapport om Maximus fina tävlingsdebut som ni läst om på framsidan.

Måndagen gick till att inhandla och ordningställa med vattenkar och slangar ut till alla hagar, då vi flyttat dels stona med föl och dels ungstona från lösdriftshagarna med vattenkoppar. Aniara och Ginella seminerade. Sedan firade vi valborg med trevliga vänner!!

Tisdag 1 maj har Sara, Cattis och Jenny varit på Sätra brunn på spa, resten av gänget tog långpromenad i solskenet. Behandlat alla hästar mot mygg och knott, finns nackdelar med att värmen äntligen kommit…

Avslutar med nya bilder på fölen.Herkules har hunnit bli drygt en månad gammal, stor kille som är full av bus.


Nouvelles hingstföl är fortfarande namnlös, men även han är en kille med gott om energi.

Båda hingstfölen är till salu om någon letar efter en påläggskalv.

Det här inlägget postades i Allmänt, Bilder, Hästar, Jan-Ers och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fullt ös i helgen

  1. Agneta skriver:

    Har han fått något namn än då Nouvelles lilla ”grabb”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>