Vinter

Som vanligt länge sedan vi skrev något. Hanna påpekade det i torsdags så bäst vi skärper oss! Får bli en samanfattning av vad som hänt sedan sist så ska vi försöka uppdatera lite oftare framöver. Nu händer det inte så jätte mkt spännande saker här under vintern, det är mest rutiner. 3 månader kvar nu tills det är dags för första fölen att titta ut. Dolores och Aniara är först ut i slutet av mars. Sedan är det Fabina och Ginella i slutet av april. Maj blir lugnt och sedan Cittadella och Fia i juni. Vi har plats för några ston till om någon letar stallplats. Ser helst att de kommer minst 3 månader innan beräknad fölning, men senast 1 månad innan.

December började som alltid med en tur till Globen, trevlig dag med fin ridning och trevligt sällskap! Det gör vi om igen nästa år!

Sedan har vi hunnit vaccinera de äldre fölen 2 omgångar, de yngre har fått en runda. Stona är vaccinerade på mot virusabort. Skönt med en veterinär som uppstallare!

I mellandagarna är även de sista fölen idkontrollerade och chipmärkta.

Vår uppfödning Ferentino af Ekeby född 2010 e Firenze u Cittadella som vi sålde som föl kom hit i början av december för lite vintervila. Snygg och rörlig kille, ska bli mkt kul att höra vad de säger om honom på 3-årstestet i vår.

Avslutar med lite bilder från början av december, det är betydligt mer snö nu.

Det här inlägget postades i Hästar, Jan-Ers. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *