Ridhästar

I söndags lastade vi Highlight och körde honom till Pernilla på Stall Deijfen för vidareutbildning inför 3-årstestet. När vi hade lastat av honom fortsatte vi till Segersta där vi hämtade upp ”Tompa” som varit några veckor på utbildning hos Mads, men nu är Mads i Frankrike och tävlar så då får Tompa kom till oss och vila ett tag. Han åker tillbaka till Segersta lagom inför 3-årstestet. Blev en lång dag i bilen, men vi hade vasaloppet på i radion på vägen bort och 5-milen på vägen hem så ingen nöd på oss :).

Även Donatello ska snart åka iväg på vidareutbildning. Han får skor på måndag sedan bär det av till Ekbäckens stuteri, nu har de flyttat från Valdemarsvik till Stavby utanför Uppsala så inte lika långt att åka som i höstas.

Alla 3 treåringarna är till salu, hör av er om ni är intresserade så berättar vi mer.

Här hemma är det ponnyerna som är ridhästar, Tindra är i en riktigt ”ridperiod” och vill helst rida varje dag. Kompis är en fantastisk barnponny, super snäll men ändå en ”räv bakom varje öra” så hon får lära sig att det faktiskt är levande djur det handlar om.

Deweiss har det lite jobbigt med pälsfällningen så hon vilar just nu.

Cittadella och Ellinor börjar komma igång ordentligt och fortsätter leverera positiva rapporter. Bild från i veckan då de hade varit ute och galopperat på vallen.

Här har vi skurat och desinficerat Divines box, hon är beräknad till på söndag men ser inte ut att ha några planer på att föla än. Det kan ändra sig fort på slutet så vi håller koll. Även Dolores och Aniara börjar närma sig fölning och där ser nästan Dolores mer fölningsklar ut än Divine. Får se om de väntar in varandra, tur att vi har 4 kameror och 3 fölvakter (2 birthalarm-gjordar och en med svettdetektor) så vi kan hålla koll på flera samtidigt.

På lördag kommer det en ny ettårshingst och så ska ”Hawaii-hästarna” Ciro och Colombine åka hem för nu har matte och husse kommit tillbaka till Sverige.

Sen var det det där med hingstval också… Någon annan som ska betäcka som har bestämt sig?

Det här inlägget postades i Hästar, Jan-Ers. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *