Midsommarhelgen

Hoppas alla har haft en bra midsommarhelg! Här har den rullat på i fullt fart. I torsdags kom ett nytt sto till stoflocken, Ozieta ett hollänsktsto dräktig med Corriendo Tau, hon ska stanna och föla här nästa vår. Ägare är Alkazzo AB på Värmdö. Hon har smält in i flocken på ett bra sätt.

På midsommarafton fick vi både 2 och 4-benta övernattningsgäster. Den 4-benta var ett travsto som skulle till Rättvik på midsommartrav på lördagen. Smidigt att ha boxarna i ladan då vi får tillfälliga hästar så slipper de blandas med våra permanenta hästar. Om det är fler som ska tävla uppåt Dalarna och behöver övernattningsställe, hör av er, vi har både boxar och sängar.

Sara och Rebecka tog med Kompis och Bibbi till Sätrabrunns midsommarfirande för ponnyridning/körning. Båda ponnyerna uppförde sig kanon bland allt folk. Kompis travade snällt bredvid cykeln till och från ponnyridningen, så nu har vi ett sätt till att se till att han håller hullet under kontroll även när det är betessäsong.

Kvällen firade vi med trevligt umgänge hos grannarna.

Lördag morgon styrde vi bil och släp till Lövsta för att hämta hem Fabina som nu är dräktig på 30 dygn. Det var lugnt i trafiken kan vi lova!

Idag har vi tagit hem 1-årshingstarna från betet, de ska få beta av lösdriftshagen och träffa hovslagaren. Samtidigt så har vi passat på att putsa av och sprida gödning i deras beteshage.

Lagom till att vi tagit hem hingstarna så kom ägarna till Costa Shorta Flirtin på besök, alltid lika trevligt när hästägarna tittar förbi. De har inte varit här innan då Flirtin kom med lastbil direkt från elitauktionen till oss. De gillade gården, alltid kul med beröm. Om någon är sugen på att köpa anderlar i Flirtin titta in på deras hemsidan www.stallcostashorta.se för mer information.

Avslutar med lite bilder från idag

Casablanca e Don Romantic med Nouvelle och Florican i bakgrunden

Casablanca igen nu med mamma Cittadella

Florican e Floricello u Nouvelle

Florican igen, Herkules och Casablanca i bakgrunden

Lyckades fånga alla tre fölen på samma bild

Fabina e Blue Hors Zack och Aniara e Akribori kliar manke

Det här inlägget postades i Bilder, Hästar, Jan-Ers. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Midsommarhelgen

  1. Agneta skriver:

    Skulle vilja se kort på Kompis travande bredvid cykeln!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *