Hösilaget inne, ponnyridning och ny beteshäst

I fredags pressade vi första skörden hösilage, 117 balar blev det. Såg jätte fint ut, får hoppas att analysen visar detsamma. Hälften av den vall som är slagen kommer vi nu att beta och den andra halvan hoppas vi hinna få både 2a och 3e skörd på.

I lördags var vi till Lövsta och bytte häst, lämnade Cittadella och Casablanca och hämtade hem Ginella. Cittadella ska semineras med Carlton Hill VDL. Ginella ska tillbaka för 30-dygns koll måndagen efter midsommar.

I söndags förmiddag kom en ny 1-årshingst till bete, Sorandee ”Dino” e Sir Oldenburg-Dionysos, uppfödare Virpi Larsson och ägare Michelle Bedrup. Gick kanon och släppa ihop och han kom in i gruppen på en gång.

Senare på söndag eftermiddag var det ponnyernas tur att åka på utflykt. Sara och Rebecka tog med Kompis och Bibbi till Uppsala för ponnyridning i samband med visning av nyproduktion i Valsätra. Båda ponnyerna uppförde sig kanon bland bilar, bussar, människor, grävskoppor och en hel del annat.

Igår fick vi mail från Ginellas 3-åriga dotter Gizella af Ekeby e Okeanos. Hon är på Flyinge för att semineras med Tailormade Attention, super spännande hingstval ser mkt fram emot att förhoppningsvis få se resultatet nästa vår. Nu när det är Paul Schockemöhle som driver avlesdelen av Flyinge så har de både tysk seminveterinär och tysk seminassistent båda hade öst beröm över Gizella redan innan de sett stamtavlan. När de fick se den hade det sagt att hon var en riktig klasshäst, sånt värmer för en uppfödare att höra!

Det här inlägget postades i Allmänt, Hästar, Jan-Ers och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *