Casablanca af Ekeby

Vid intag igår kväll misstänkte vi att det var dags för Cittadella att föla. Efter en lugn natt så satte det fart ca 04.20. Blåsan kom men vi såg bara en hov, in och känn efter och mkt riktigt där kom inte någon mer hov utan mulen. In och känn efter igen, var är nästa framben? Hittar nästa framben böjt i carpus och lyckas likra fram det så 04.45 landar ett stort fuxfärgat stoföl i halmen.

Tips till alla er som väntar föl, håll koll på era ston! Nu var vi med från början och insåg att här behövdes hjälp. Då kan man jobba med ett fortfarande relativt ”piggt” sto som kan stå upp, mkt lättare att gå in och rätta till fellägen på ett stående sto. Samt så fick vi ut en pigg och inte särskilt medtagen fölunge. Vi har vakat med kamera i många år, tycker det är ett utmärkt sätt att ha koll utan att störa stona i onödan. Från i år har vi även skaffat 2 st Birth Alarm gjodar för att inte missa någon fölning.

Några bilder på Casablanca af Ekeby, som hon ska heta, fortsätter med namn på städer till Cittadellas föl.

Storasyster Corinth, blir 1 år på måndag.

Det här inlägget postades i Bilder, Hästar, Jan-Ers och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Casablanca af Ekeby

  1. Ellinor o co. skriver:

    Grattis grattis till flickan! Kram från oss alla

  2. Mariah skriver:

    Grattis så mycket och va kul med ett sto! Hon ser fi ut!!

  3. Susanna skriver:

    Storebror Ferentino hälsar Grattis, men är ändå övertygad om att han är finast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *