Deweiss

Bättre sent än aldrig så kommer här en närmare presentation av Deweiss som kom till oss redan i början av september.

Deweiss är en gammal bekant, Sara lärde känna henne redan som 3-åring och var med när hon fölade som 4-åring. När hon var till salu förra gången så hade vi ingen plats för yttligare ett sto, men tipsade Hanna att köpa henne. Nu när Hanna hade för många hästar i stallet är vi glada att hon kom till oss.

Deweiss är född 1998 e D-Day-Rex-Falstaff, hon är uppfödd av den mkt välmeriterade uppfödaren Karl-Anders Olsson och kommer ur stofamilj 69.

Deweiss mamma Edelwiss fick diplom som 3-åring och vann Kungakannan 1990. Hon fick 15 avkommor och blev ELIT-premierad 2010. Samtliga 6 visade avkommor har fått gångartsdiplom som 3-åringar och Edelbert e Electro har gått svårdressyr.

Mormor Falsett fick även hon diplom som 3-åring och vann Kungakannan 1979 med fantastiska 47p på 50p-skalan. 1099 910 fick hon och är med dessa poäng ett av Sveriges högst bedömda ston genom tiderna. 8 avkommor fick hon bland dessa de båda godkända hingstarna Brilliant 663 e Brabant och Refaat 783 e Rex (helbror till Edelweiss), hon blev ELIT-premierad 1991.

Även mormors mor Lisette är ELIT-premierad.

Deweiss själv fick diplom som 3-åring och fölade som 4-åring, därefter har hon växlat mellan att vara mamma och ridhäst. Hon har tävlat LA dressyr och 1,15 hoppning och hittills fått 5 föl. La Prestigia e Prestige VDL som hon fick som 4-åring har även hon fölat som 4-åring och tävlar nu MSV dressyr. Helbröderna Silvaggio och Silenzio e Silvano är 7 och 6 år gammla, Silenzio kom 3a i dressyren på Breeders för 6-åringar i år och är även kvalad till Dressyrringens MSV:B final i Helsingborg i helgen. Dewotion e Bravur född 2011 och i år har hon ett ridponnyföl e Gasque.

Hon är inte betäckt i år men hingstfunderingar till våren pågår för fullt. Hon känns som ett mkt spännande tillskott i vår stoflock för så mkt starkare stostam är svårt att hitta! Stort tack till Hanna för att vi fick köpa henne!!

I väntan på betäckning i vår så fungerar hon som Saras ridhäst, så mkt snällare och mer lättriden häst är svårt att hitta. Efter 2,5 år vila från ridningen för de 2 senaste fölen så är det bara att hoppa upp och rida, mjuk som smör och går fram överallt!

Ska försöka få bättre bilder på henne någon dag, men vädret är ej helt inspererande för fotografering. Nedan är film på hennes son från finalen i Breeders i år.

Det här inlägget postades i Hästar, Jan-Ers och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *