Hingstval

För Annica, Mariah och alla andra som är nyfikna! Nu är hingstvalen för 2012 klara och om allt går som planerat går stona till följande hingstar.

Dolores – Zuidenwind

Aniara – Blue Hors Don Romantic

Ginella – Blue Hors Zack

Fabina – Carlton Hill

Cittadella – Blue Hors Don Romantic

Dolores, Aniara och Ginella är redan på plats på Lövsta. Aniara hann precis gå ur brunst. Men Dolores och Ginella var på väg in i brunst när de kollades första gången i måndags.

Cittadella är dräktig med Don Romantic även i år så självklart ska vi se hur den avkomman blir innan vi bestämmer oss helt till henne. Fabina ska gå 3-årstest innan det är aktuellt med betäckning.

Efter att vi lämnat stona på Lövsta i söndags körde vi vidare till Husby och plockade upp en ny 1-årshingst till lösdriften. Champis e Ludwigs Champion, han blev bästis med Bellmondo på en gång.

Om det är fler som är intresserade av uppstallning/bete för avelsston och unghästar hör av er så berättar vi vad vi har att erbjuda. Vi ska även uppdatera hemsidan med den informationen.

Kameran har vi på Nouvelle, beräknad till 28 april, det datumet har hon fölat 2 gånger tidigare får se om det blir en tredje gång..

Som ni säkert sett på framsidan så har vi haft besök av skogens konung, den bilden tog Magnus på väg hem från att ha lämnat på dagis i måndags, de var 2 st men bara en som fastnade på bild. Ikväll när vi hade fodrat unghästarna på lösdriften så filmade vi följande…

Det här inlägget postades i Hästar, Jan-Ers och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hingstval

  1. Mathilda skriver:

    Roligt att det blev Don Romantic till Annis 🙂 hoppas det är bra med er alla! Kram Mathilda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *