På plats

Nu har vi bott på Jan-Ers i drygt 2 veckor och både vi och hästarna trivs alldeles utmärkt. Unghästarna går på lösdrift och binds upp två gånger om dagen för att få kraftfoder. Avelsstona går i stora stolösdriften på dagarna men sover inne om nätterna. Aniara och Ginella som inte är dräktiga kommer få flytta ut på lösdriften när Fabina åker iväg på matchning inför 3-årstest. Dolores har ca 4 veckor kvar till beräknad fölning, men har ej börjat sätta juver än, så hoppas hon drar ut på det lite i kylan.

Aniara köpte vi som föl, hon gjorde ett bra 3-årstest och fölade som 4-åring, sedan har hon varit utlånad och tävlat med placeringar upp till MSV dressyr, nu är hon 9 år och har kommit hem för att betäckas till våren. Tack till Mariah och Matihlda om matchat henne på ett strålande sätt.

Den andra nykomligen är Kompis, han är 14 år, mäter 116 cm och kommer senast från Hamre ridskola. Han kommer få dubbelarbeta som barnponny till Tindra och som uppfostrare till grabbflocken.

Tindra och Leo har provridit idag. Han var för liten för det ponnyträns vi hade, så premiärturen fick ske barbacka i grimma.

Det här inlägget postades i Hästar, Jan-Ers och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till På plats

 1. Johanna G skriver:

  Ser ju ut som om tjejen inte gjort något annat i livet. Är ni säkra på att hon inte tjuvtränat??!?!

 2. Johanna G skriver:

  Jösses! Är det verkligen så länge sedan ni köpte Aniara!? Vart tog tiden vägen?!

  Men å andra sidan räcker det kanske med att titta på Tindra och Leo, så är det inte svårt att se att tiden bara flyter förbi. Förresten så ser det ju ut som om tjejen inte gjort något annat i livet. Är ni säkra på att hon inte tjuvtränat??!?!

  • Sara skriver:

   Tiden försvinner i en ryslig fart, men efter at man får barn så är det bara de som blir äldre inte föräldrarna så lika bra att sätta fart;)

   Tindra har övat på Ginella och Fabienne innan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *