Fabienne 1992-2012

Idag delar vi med oss av en tråkig nyhet. Vår drottning och ledarsto Fabienne har fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Fabienne blev knackig under vintern och efter nyår har hon snabbt blivit sämre så till slut var det ett jobbigt men lätt beslut att låta henne somna in. Efter 20 år och 13 föl förtjänade hon att få avlsuta på ett värdigt sätt medans hon fortfarande var rund och pigg.

Fabienne hade allt du söker i ett avelssto, hon var diplom, ELIT och selektionssto. Hon hade lätt att bli dräktig och fick stora fina fölungar som hon tog hand om på bästa sätt. Hon kommer ur en ytterst välmeriterad stofamilj som lämnat gran prix hästar i varje generation bla Fabienne helbror Bolero som även är A-premierad hingst.

13 föl blev det, de 4 sista hos oss. Kvar hos oss finns Fabina f-09 e Blue Hors Zack och Fabiana f-11 e Blue Hors Don Romantic, dessa två kommer få ta över mammas plats i avelsboxen. Avkommorna har hittills fått ett helt gäng med dressyrdiplom, biljetter till riksfölet, Indigo har segrar i MSV A dressyr och DanaFay blev ELIT-premierad redan vid 10 år ålder.

Det här inlägget postades i Hästar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fabienne 1992-2012

 1. Kristin Jönsson skriver:

  Vila i frid Fabienne. Du fick det slutet som var dig värdigt. Kommer med värme ihåg den Höstdag som jag och Annica besökte Ekeby 2010. Stort Tack! Glömmer inte Fabina i första taget – fin även som åring 🙂

 2. Mariah skriver:

  Oj, det var ju jätte tråkigt. Tur att ni har fina avkommor kvar efter henne. Som lite tröst. Men det är alltid tråkigt. Ta hand om er, vi syns snart!

 3. Sara skriver:

  Det är baksidan med att ha djur.
  Vi ses!

 4. Annica skriver:

  Ja, hon hade verkligen allt ett sto kunde önska. Och jag är evigt tacksam över att ha en dotter undan henne. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *