Dags för en uppdatering

Nu har det gått flera veckor utan uppdatering så här kommer en samanfattning av vad som hänt sedan sist.

Nouvelle var dräkig även på 30-dygnskontrollen.

Bellmondo hittade Magnus på 3 ben i hagen fredag för två veckor sedan, blev direkt färd till Ultuna. Där de hittade en tagg som gått in i kronleden på vänster fram. Blev operation för att ta bort taggen och spola leden. Igår fick han komma hem efter 2 veckor på Ultuna, nu väntar 4 veckor i liten hagen, sedan får han gå i vanlig hage. Om inga komplicationer uppkommer så förväntas han bli helt återställd. Veterinärens kommentar var ”får man välja en led i hela kroppen att få en skada på så är det kronleden”. Vi håller tummarna!

Fabienne är hemma som sällskap till Ginella och Bellmondo, 2 veckor kvar till beräknad fölning. Tycker dock hon ser fölningsklar ut redan, så får se hur länge till hon drar ut på det. Kameran är inkopplad.

Fabina och Rembrandt har varit hemma och tränat lite tömkörning, båda två var jätte duktiga. Visar dem ev på unghästpremiering i Enköping i augusti.

Rembrandt tar en galoppsväng i hagen

Dräktighetkontroll av Cittadella på måndag.

Donatello har det bra på Tuthammaren, växer så det knakar. Fick träffa hovslagaren igår och det gick bra. Även här hemma har vi haft hovslagare ute.

Anders och Lena har tagit husvagnen och dragit söder ut.

Vi har även hunnit med en heldag på Furuvik.

Paris har hittat en konstig häst…

Fururvik tillåter att man tar med sig hundar in, så Paris fick följa med och fick nog minst lika mkt uppmärksamhet som djurparkens djur.

Det här inlägget postades i Allmänt, Hästar, hund och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *