Charmör förblir dalmas och Weissfee hemma

Charmör förblir dalmas, ny adress är Falun. Han veterinärbesiktades igår flyttade direkt vidare till sitt nya hem hos Marika Schön. Marika är ridskolechef på Faluns ridklubb. Vi har fått rapporter från Falun om att allt går bra, nu väntar lite ridning och sedan ett långt sommarlov innan vidare sattsning på unghästchampionaten. Stort lycka till önskar vi!! Passar även på att tacka Mariah och Mathilda för deras jobb med inridning och visning av Charmör, TACK!! Om det är någon som söker unghästutbildare, hör av er så vidarebefodrar vi kontakten.

Tråkigare nyheter för Charmörs mamma Weissfee, hon är seminerad men bakterieprovet visade på riklig svamptillväxt i livmodern. Prognosen är dålig men vi har provat att behandla, nu väntar 6 veckor innan nytt prov kan tas, så håll alla tummar nu!! I väntan på nytt prov är hon hemma.

Roligare nyheter med Ginella, ny dräktighetkontroll idag och hon är fortsatt dräktig. Nästa koll på 90-dygn. Går allt vägen får hon en Blue Hors Zack-avkomma runt 12 april nästa år.

Här hemma har vi nu släppt ihop alla hästarna på samma bete, är en flock på 3 ston med föl, 3 ston utan föl och 4 unghästar.

Idag har de slagit och pressat första skörden enslige. Så nu vill vi ha regn för både vallar och betets skull.

Imorgon ska vi till Gävle, passar på att hälsa på Highlight och Don Capri på vägen hem, har inte sett dem sedan januari, ska bli spännande och se hur de växt.

Det här inlägget postades i Hästar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *