Betessläpp och hingstvisning

Full fart hela påsken som bjudit på underbar sommarvärme. Började i torsdags med att hämta Donatello från lösdriften och flytta honom till vår granne Tuthammarens ridcenter, där går han som sällskap till Åsas jämngamla Belamour-avkomma. De kommer hem till oss senare i sommar.

I fredags var det dags för de ej dräktiga stona samt unghästarna här hemma att flytta ut på betet. Stödfodrar med hösliage ibörjan för att göra övergången ”snällare mot magarna”.

I lördags fick även de ston som ej har fölat än samt Ginella och Bellmondo flytta ut i sommarhagarna, men de får sova inne ett tag till.

Bellmondo fortsätter att se mkt trevlig ut. Har lärt sig att gå i grimma också. Social kille, kommer när man ropar på honom i hagen.

Idag har vi varit till Stjärnborgs gård, Lövsta stuteri och tittat på hingstvisning. Fantastiskt fin gård och proffsigt mottagande. Visade sina stationshingstar samt några hingstar ur Askös program. Extra kul att få se Highcruiser (Highlights pappa) under ryttare.

Nu väntar vi bara på brunst på Weissfee och Nouvelle så är det dags för årets betäckningssäsong. Ginella har haft fölbrunst i helgen, semin för henne om ca 3 veckor.

Charmör är anmäld till 3-årstest i Svärdsjö 21 maj.

Det här inlägget postades i Hästar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Betessläpp och hingstvisning

 1. Lotta Jansson skriver:

  Jag hade också tänkt åka på hingstvisningen men det kom annat emellan! Hur såg Heslegårds Rubin ut? Har varit lite sugen på honom till Stina.

  Förresten, tar ni emot 1 årshingstar på bete? Funderar på att försöka leta rätt på något till Inferno och det skulle ju vara toppen om han kunde gå hos någon man känner.

  Kram

  Lotta

  • Sara skriver:

   Såg bara Heslegårds Rubin i stallet, fin hingst men mkt massa så kräver nog att långbent och ädelt sto.

   Åter kommer om hingstbete, måste stämma av hur mkt bete vi har.

   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *