Vårbruket är igång.

Glad påsk till alla läsare på vår hemsida. I tisdags började vi harva. Vi kör över alla skiften en gång för att locka ogräset att gro. 5 – 7 dagar senare harvar vi igen och sår. Medan harven vilar kör vi ut övergödning på höstvetet. Vi använder det ekologiskt godkända biofer 10 3 1. Det märkliga i år är att de åkrar med höstvete som såddes först i höstas och då såg riktigt bra ut, är betydligt sämre övervintrade än de sist sådda åkrarna som knappt kommit upp innan snön kom. Där ser det riktigt bra ut frånsett några skugglägen. Jag har idag också börjat med vallinsådden. Vi behöver förnya vallarna vart tredje år som ett led i växtföljden. 2 år som slåttervall och tredje året som betesvall. Det händer inte så ofta att vårbruket och påsken kolliderar men i år vart det så.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>