Unghästkurs

I söndags var det dags för del 2 av unghästkursen för Johan Bercker och Pernilla Deijfen. Rembrandt och Fabina gick snällt på trailern och stod bra hela vägen till Flintbacken där kursen hölls. Inledde med häst vid hand, 5 unghästar i vår grupp, 3 tvååringar och 2 treåringar. Först skrittade vi på ring, sedan trav i ”joggningstempo”. Hästarna ska lära sig anpassa sig till den som visar, inte tvärtom. Rembrandt tyckte det var lite konstigt först, men sen joggade han snällt. Nästa övning var trav i ökat tempo ”man får ingen 10:a på traven av att jogga” sa Johan. Här fick vi stå på led och sedan en i taget trav långsidan ner. Båda hästarna visade riktigt fin trav, men för dagen var det Fabina som glänste mest. Nästa övning var serpentiner över medellinjen i trav, allt för att få hästarna lydiga och följsamma. Efter detta började vi som sprang bli rätt varma. Sista övningen vid hand var att visa en i taget samma upplägga och det är på 3-årstestet med skritta på medellinjen och uppställning samt trav på fyrkantsspåret.

När alla 5 var klara med detta så plockades löshoppningsringen fram och vi fick vänta utanför ridhuset medans hästarna löshoppades en i taget. För våra två var detlöshoppningsdebut. Rembrandt var först ut av våra och fattade snabbt vad det gick ut på, men efter två gånger över små hinder såfortsatten han fram överavspärrningen, som var lika hög som honom själv. Klarade nästan, lyckades dock få med sighinderstödet så allt rasade. Nytt försök över små hinder och det gickbra. Byggde om till liten oxer och även det fungerade bra. Hoppar riktigt trevligt det han visade nu.

Fabinabehövde ett par rundor över bommarna innan hon förstod att hon skulle hoppa över dem och inte kliva på dem. Men när detväl blev hinnder hoppade även hon trevligt.

Båda hästarna fick massor av beröm för typ och gångarter. Kommer inte bli några problem att visa dessa där finns gång så deträcker till, var omdömmet.

Efter avslutad löshoppning fick hästarna låna varsin box medans vi fick lunch. Jätte bra upplägg på kursen, nästa och sista gången den 17 april.

Det här inlägget postades i Hästar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Unghästkurs

 1. Agneta skriver:

  Om jag inte helt misstar mig…Så var det Rembrandt vi fick se alldeles ”nyförlöst” och hans första stapplande steg. Han har blivit stor gosse nu och får gå på kurs 🙂
  Nya sidan ser väldigt bra ut! Hästsidan är så överskådlig och bra!!! Och roligt att få läsa lite korta inlägg på första sidan. Sedan få mer och utförligare rapporteringar här i bloggen. Det här har ni gjort bra… alla inblandade!!!!

 2. Ellinor skriver:

  Måste bara säga att nya hemsidan är väldigt tjusig, lättöverskådlig och riktigt sjyssta färger. Framsidan är jättesnygg, perfekt med ett litet nyhetsflöde på förstasidan!

  Kul att få vara med er på unghästkursen också. Vi ses snart. Hälsa hela gänget!

  kram E

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *